“Sunde” pancakes

pandekager æbler havregryn kanel

En af de ting som stod på menuen til min fødselsdag i søndags var disse pancakes, som er en lidt sundere, og efter min mening, en lidt mere julet version af de almindelige amerikanske pancakes. Jeg er helt vild med dem, især når de lige får et skud sirup på toppen. Opskriften fandt jeg her, men jeg har dog ændret et par småting i opskriften. Jeg får ca. 8-10 pancakes ud af en portion:

1 dl havregryn - 2 dl vand - 1 æg - 1 spsk mælk – 1/2-1 æble - 1/2 dl grov mel – 3/4 dl hvedemel – 1/2 tsk sukker – 3/4 tsk bagepulver – 1/4 tsk kanel – 1/4 tsk vaniljesukker – 1/4-1/2 tsk salt

Lav havregrød af havregryn og vand – det nemmeste er at lave det i mikroovnen. Lad grøden køle lidt af. Tilsæt mælk, æg og skrællet og revet æble og rør det sammen. Tilsæt de resterende ingredienser og bland godt. Dejen er ret tyk og er derfor meget nem at styre, når de skal steges. Det betyder også at man stort set selv kan bestemme, hvor tykke man ønsker dem. Jeg steger dem i en lille smule smør.

Dejen kan sagtens holde sig i noget tid, så man kan lave nystegte pandekager to dage i træk. Når pandekagerne er stegte, kan de også godt holde sig til dagen efter og de kan endda fryses ned. Når man så skal bruge dem, skal man bare tø dem op og lune dem ved svag varme i ovnen – så er de næsten som nye :) God fornøjelse!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Food & Drinks, Jul, Opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>