Morgenhygge

morgenmad

morgenmad smoothie frugt kiwi æble blåbærpandekager pandekager

smoothie æble blåbær banan mandler yoghurt tranebær

Dem som følger med på instagram, kunne nok se at jeg fik lækker morgenmad i dag. Det skyldtes, at min roomie havde fødselsdag den anden dag og derfor lavede jeg en omgang lækker fødselsdagsmorgenmad til os i dag (lidt forsinket – I know, men det kunne ikke lade sig gøre på dagen). Det blev til blåbærpandekager og en “spiselig smoothie”, som I er så heldige at få opskrifterne på her, for mmm hvor smagte det lækkert! Blåbærpandekagerne er lavet med inspiration fra en opskrift jeg fandt den anden dag og smoothien fik jeg serveret første gang hos Michelle for flere år siden og den er simpelthen så god!

BLÅBÆRPANDEKAGER
(ca. 10-12 stk)

90 g hvedemel – 80 g grahamsmel – 1 æg (blomme og hvide deles) – 1 tsk bagepulver – 25 g flydende becel (eller flydende smør) – 1 spsk sukker – 2,5 dl mælk – 1 moset banan – frosne blåbær – friske blåbær til pynt – sirup

Bland mel, æggeblomme, bagepulver, flydende becel/smør, sukker og mælk og rør sammen. Bland den mosede banan i blandingen. Pisk æggehviden stiv og vend forsigtigt i blandingen. Dejen skal være tyk – evt. bland lidt mere mel i, hvis du synes den virker for tynd.
Steges i fedtstof på panden. Så snart dejen er hældt ud på panden, lægges frosne blåbær på hver pandekage. Sørg dog for at skylle blåbærrene under vand, så de ikke er helt frosne. Det kan være lidt svært at vende dem, fordi blåbærrene ikke sidder ordentlig fast, så vær forsigtig.
Pandekagerne kan spises med sirup og pyntes med friske blåbær. Jeg lavede også et par pandekager uden blåbær og de smagte også virkelig godt, så man behøver ikke nødvendigvis at lave blåbærpandekager.

“SPISELIG SMOOTHIE”
(ca. 4 små glas)

1,5 æble (uden skræl) – 1 banan – frosne blåbær – yoghurt naturel – mandler – tørrede tranebær

Blend æble, banan, blåbær og yoghurt – jeg har ingen bestemte mål, prøv jer frem. Når det er blendet godt, kommes der mandler og tranebær i og der blendes en smule igen, men ikke for meget – der skal være noget at tygge. Spises med ske. Pynt fx med mandler, blåbær eller tranebær.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Diverse, Food & Drinks, Hygge, Opskrifter. Bookmark the permalink.

6 Responses to Morgenhygge

 1. Didda says:

  Mums hvor ser det godt ud :)

 2. Natulia says:

  MUMS! hvor ser det bare lækkert ud!!
  Tror at jeg skal prøve at lave de der blåbærpandekager snart, det ser jo så appetitligt ud!

 3. Jasmina says:

  Mmm… ser så lækkert ud :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>