Lækker æbletærte

æbletærte

æbletærte dej æbler

hakkede hasselnødder æbletærte

nøddecrunch hasselnødder smør sukker

Mandag aften havde jeg en flok veninder på besøg til “game-night”, så der blev spillet Partners og Bezzerwizzer. Og til kaffen hører sig jo en kage, så jeg havde bagt æbletærte til os. Den blev godt modtaget, derfor skal I da ikke snydes for opskriften!

DEJ
190 g sukker – 190 g hvedemel – 1,5 tsk bagepuler – 3 æg – 3-4 æbler 

NØDDECRUNCH
75 g hasselnødder (eller andre nødder) - 75 g smør - 75 g sukker – 0,25 dl mælk - 1 tsk vaniljesukker

DEJ: Pisk æg og sukker hvide. Vend mel og bagepulver i. Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i tynde både – du bestemmer selv om æblerne skrælles (det gjorde jeg). Vend æblerne i dejen. Kom dejen i en springform med bagepapir. Bag æbletærten i ovnen i 50-60 minutter ved 175 grader.

NØDDECRUNCH: Hak hasselnødderne groft og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Smelt det sammen og lad det køle lidt. Tag tærten ud af ovnen efter 20-30 minutter og hæld nøddecrunchen på toppen (jeg hældte det på fra start og så forsvandt det ned i dejen – derfor kan man ikke se crunchen på toppen af min tærte) og bag derefter tærten i den tid den mangler.

Inden servering lunede jeg tærten i ovnen og serverede den med skyr rørt op med vaniljesukker – velbekomme! Husk btw at I kan finde alle de opskrifter, jeg lægger ud her (eller i menupunktet OPSKRIFTER).

(Opskiften er fundet på www.altfordamerne.dk)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Food & Drinks, Hygge, Opskrifter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lækker æbletærte

  1. didda says:

    Mums det lyder jo virkelig lækkert!! :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>